Pages

Wednesday 9 March 2016

Food Review : Lobster Kedai Hase Ikan Bakar, Damansara Damai

hai semua....
 
semalam entah kenapa teringin pulak nak rasa makan Lobster. Seumur hidup ni dok makan lobster kecik cenonet jer, tak pernah merasa lagi la yang "giant" size punya. Walaupun aku ni orang langkawi, ingat merasa ke makan lobster dulu-dulu..mahaii tauu..
 
and luckily, my colleague ada la share one link from OhBulan yang mentioned pasal Hase Ikan Bakar kat Damansara Damai yang jual makanan berasaskan lobster pada kadar yang amat berpatutan! ni macam Woop2 Lobster kat Sungai Siput tu ler
 
Ini sudah cukup teruja sebab dah la everyday memang I akan ke Damansara Damai petang untuk pick-up anak from babysitter..so petang semalam memang jadi kerja lah menyinggah kat kedai ni untuk tapau lobster...haaa...tapau tau..bukan makan disitu..hehe..
 
aku ni sedar diri anak aku tak berapa suka makan plus jenis manusia tak boleh duduk kedai makan diam-diam lama-lama..so untuk tidak membuatkan mulut aku muncung sedepa ala-ala muncung platypus bila time nak tunggu order lobster kang dia buat-buat cakap " Aqeil nak balik..aqeil tak nak keluar banyak2..aqeil nak tinggaii..aqeil taknak makan da kenyang", so ada baiknya lah aku tapau saja..takdak beza pun makan time sejuk ka time panas ka..janji dapat gak makan lobster!! ;p


 image from Oh Bulan
 
Lokasi kedai ni terletak area food court sebelah Mc Donald Damansara Damai..tingkat bawah tu dulu tempat jual burger lava
 
Opening hours : 5.30pm - 11.00pm

Open EVERY DAY
 
Time aku sampai ni dalam pukul 6 sebab pas balik keje singgah order dulu..
 
Antara menu yang ada :
 
1. Nasi Goreng Lobster
2. Tomyam Lobster
3. Kupang Masak Cheese
4. Lamb Chop
5. Chicken Chop
6. Lobster Masak Pedas, Masak 3 Rasa & Goreng Kunyit
 
and etc...
 
Aku order Kupang Masak Cheese (which actually look like butter milk..not that cheesy), Lobster Masak Pedas and Lobster Masak 3 Rasa..
 
Each Lobster memang harganya RM 20..tapi untuk Kupang Masak Cheese harganya RM 12..
 
Lepas order, bayar siap2 and terus gi pickup Aqeil dulu..mengah nauu dok naik turun tangga food court.
 
Time aku sampai untuk amik bungkusan makanan, memang dah siap masak..cepat jer kalau time takdak orang..kalau dah mai time weekend orang kelam macam semut hurung gula..takyah la nak meroyan servis lambat ke apa naa..sebelum tunjal jari nak marah tokey (tokey orang kampong cekk..hehe) ada baiknya tunjal jari tuh kat dahi sendiri and tanya awat mai time-time ramai kalau takleh sabaq..;p
 
ada lagi 1 jam perjalanan nak balik Selayang pulak dari Damai..bertabahlah demi sesuap Lobster..haha..bau dari dalam keta buat perut I nih dah tarian goyang Inul dah
 
and sampai umah, gegas pulak siapkan dinner..walaupun beli tapau..kena la idang dalam pinggan..takkan nak jamu tok laki makan dalam polisterin..loklaq sangat ni..dah la menjulur keluar kaki-kaki kecik lobster dari polisterin..haha
 
 
ok sup tulang kat hujung sekali tu sekadar penambah rasa..and tegokk..kuah cheezy ala-ala buttermilk dah macam takde sebab banyak habeh tumpah dalam plastic..huhu

 
lobster dier takdela kecik sangat and takdela besar sangat..just nice untuk sekali serve..
 
and rasanya..memang umpphh..menepati citarasa tekak saya..rasa apa? rasa udang lerrr...
 
masakan tu sedap..mainstream masakan melayu for masak 3 rasa and masak pedas..cuma mungkin lebih menarik kalau cheese ada atas isi lobster tu..ke memang ada kalau makan on site? hehe..aku tapau so dapat macam ni laa
 
so, overall, akak kasi 4 bintang!!!..
 
korang jangan compare ngan masakan dalam Manhattan Fish ker..Red Lobster ke..ni dah kira syukur alhamdulillah dia dapat promosi kan kedai makanan berasaskan lobster dengan harga berpatutan untuk rakyat marhaen macam kita ni..
 
so, please come and try...highly recommended!
 

No comments:

Post a Comment