Pages

Tuesday, 15 August 2017

Its DIOR againnnnn

I do not know how to describe the feeling..but I am totally in love with all DIOR product ranging from perfume to the skincare!! seriously in love mmuahhh
 
After a hectic Saturday all the way back to KL from Pengerang, on Sunday was the only free time left this week. Early morning after breakfast and a quick express laundry (memang macam bukit je baju bila mommy bizi tak sempat lipat)
 
Next destination : Mid Valley !!
 
Aqeil was the one yang excited lebih bila mommy ngan papa decide bawak dia jalan-jalan. Kau ni sangat keturunan mak kau - kaki berjalan and memang bukan jenis stay-at-home nyer person! haha. Garu kepala la apak kau ye kena mengekor ke sana sini with efek mulut menguap muahaha.
 
Sampai je Mid Valley since still early senang nau nak dapat parking. First place targeted was a Dior Boutique! Sebab last purchase aku boleh redeem free makeup and sample kit for free..so we make use of it now. Elok aku masuk je terus ada one guy approach me sebab dia dah nampak aku terus ke bahagian lipstick..sebenarnya nak beli lipstick Dior Addict LipTattoo yang kaler red cherry pulak. Sambil dok test-test kat jari this guy suruh aku duduk untuk makeup and I was more than a happy girl untuk tadah muka I yang ala-ala ploles ni muahaha..


 
Sambil dia makeup sambil I intai product dia guna..which is Dior Skin nyer range..start dari foundation fuh rasa ringan di muka..pastu touch up ngan bedak..letak eyeshadow..
 
" Kak..you tak pernah cukur kening eh?"
 
dalam hati "berani kau macam nak perli kening I..huh"
 
haha aku memang dah lama tak cukur kening..takde masa diknon anak dah satu ni kelam kabut semuanya..tapi bila aku belek kening aku kat cermin..hmm not bad la takdak bersepah sangat ponnn hihi
 
Sambil makeup aku jeling la si Aqeil ngan incik hubby apa laa depa dok buat kat dalam boutique bahagian belakang sekali..rupanya ada mini party sempena their anniversary celebration..wahhh kenyang la korang eh ada makan minum free...fresh orange..macaroon..sushi roll utk salmon + duck..




 
lagak hado-hadoo sangattt !
 
And bila mamat ni dah habes makeup...tedaaa...
 
Nampak macam artis tak? ke artis buluh betung? haha

 
I is suka sangaaat and disebabkan tersuka..maka terjebak lah dengan pengaruh mamat nih..haishh
 
"Kak..kalau nak beli baik beli sekarang kak sebab next month semua harga akan naik 10% - 15%"
 
Hasutan yang pertama
 
" Kak..foundation ni memang kena sangat ngan muka akak..nampak flawless and berseri-seri macam Jessica Alba" ok part Jessica Alba tu aku je yang perasan hahaha
 
Hasutan yang kedua
 
mencik ahh!! kan dah terpengaruh..dasar lalang sungguh kalau kena puji lebih-lebih haha
 
sudahnya, hasil pengaruhan mamat ni (eee aku rasa nak sekeh je kau!) haha
 
Asal nak beli lipstick saja, makanya termasuk dalam list sekali adalah :
 
* Miss Dior Perfume - Blooming Bouquet : ambil extra 50ml sebab yang existing dah tinggal separuh guna..amboi bukan main kau menyembur yaa haha
 
* Dior Addict Lip Tattoo - Red Cherry
 
* Dior Skin - Nude Air Foundation Code 040
 
*Dior Skin - Nude Air Powder c/w mini brush
 
and dengan purchase semua total di atas worth RM xxxx
 
(sila refer website Dior / or usha Sephora untuk harga sebenar)
 
mamat baik hati ni telah hadiahkan I one pouch complete with travel kit size nyer skincare..yeayy!!
 
and due to this purchase, I am eligible for next make-up session with another free mini size of other product range as well..




Gambar atas : Item purchased + 1 box white free gift

 
 Gambar atas : Item dalam free gift box white..yippieee

All this purchase tidak meng"katok" duit incik hubby yaa..duit dia tetap selamat sebab I maintain myself on my own yaa

Maka pulanglah mama ke rumah dengan hati gembira dan bila sudah gembira, maka terhasil lah menu di bawah untuk makan petang muahaha..orang kata kalau mak gembira semua yang dia masak konpem sedaaapp...


and oh ya ada satu corner dalam rumah aku yang incik hubby dah improvised masa aku ke Pengerang last weekend..me like it much2!!


till then...tata titi tutu
 
 

Monday, 14 August 2017

Meeting @ RAPID Pengerang

Haluuuu..hows your weekend everyone?

Me? I'm not having that good weekend coz last Friday dah kena gerak ke JB untuk attend meeting at RAPID Pengerang which schedule on Saturday. Sounds familiar huh Pengerang? and having a meeting on Saturday was like...come on people..get a life!! huh. Dah cuba request postpone to working day next week namun tak berjaya..apa kan daya

From KL to JB was about 4 hrs with my boss pick-up...yeahh bawak laju nak mampos sampai aku rasa jantung nak terkeluar siap bila dekat corner dia boleh lipat sampai terseret2 bunyi tayar macam lenyek anak kucing huh!..sangat marah dalam hati sampai aku rasa nak kick him off the car muahaha. Pegi sana with my boss and colleague..so takdela bosan sangat..

We were staying at Berjaya Waterfront Hotel...and some of you may know...they have duty free shops..jetty to Batam Island...anddd....pub is everywhere bebeh! No wonder aku tengok ramai chinese..maybe dari Singapore. Hotel ni kembar with shopping complex and to my surprise..we have to park at mall (level 6) and climb up the stairs like 2 tingkat..take the lift and then go down to ground floor of the mall..then kena jalan tawaf mall sampai pintu keluar and di tepi mall baru pintu masuk hotel.yeahh hotel lobby!..what the hell is this haha..I was so pissed off and bertambah sakit jiwa bila luaran nampak elok.dalam bilik oh mai sangat usang...jamban macam nak runtuh  siap ada pakej lipas mati tepi bathtub...serius aku sakit kepala! pasrah je lah..katil and kapet semua ok-ok laa  (too bad kapet ada bau hapak yukss!). aku nyer top priority adalah jamban ibaratnya jamban yang cantik membuatkan bilik itu syurga..kalau dah jamban buruk..kau paham paham je lah

Malam tu one of my colleague ajak makan port dia makan zaman univ dulu called Nasi Goreng bawah tangga..don't search it via waze okay coz when I reached there..tak nampak pun signboard Nasi Goreng Bawah Tangga muahaha..they have a different name and arghh I cant remember itt!! . Nasi Goreng tu memang sedap siap pakej amek udang galah masak pedas..umpph jilat jari!!! ada macam-macam lagi side dishes dia like ikan pari bakar sambal..sotong bakar sambal..hurmm terlioq I while writing this.. Bos yang belanja maka bertambah tambah la nikmat dan sedap heheheh



Esoknya pukul 6.30am dah tercongok kat cafĂ© untuk breakfast then terus gerak ke Pengerang...separuh jalan sangat smooth via highway EDL and bila sampai je simpang ke RAPID Pengerang..terus rasa nak jeritt yeeehaaaa (betulkan topi koboi sambil tangan pegang tali cemeti libas bontot kuda)!..jalan berlopak berlubang siap pakej berdebu pun ada bila nak dekat sampai..ni memang pakej terlompat-lompat dalam kereta.sungguh rasa macam koboi..untuk aku yang dah pernah pergi meeting kat other plant..meeting di sini sangat rinsekkk!! sakit badan satu hal dengan bumpy road..bila sampai parking pulak atas tanah merah yang semua ada kolam lumpur sebab hujan je seharian..pakej terbaru dapat adalah pakej kasut berlumpur ngan seluat terpalit lumpur..huh.sakit lagi hatiii huaaa meeting start 9.30am and patutnya habes 6pm alhamdulillah kami berjaya cut it short sampai half day 12.30 dah setel. Ingatkan dah boleh balik ke kereta..rupanya hujan lebat kat luar and therefore, host kitorang ni jemput makan kat canteen dia..our host from mainland China so canteen dia semua masakan ala mainland China..siap ada lauk perut masak kicap and sambal..tauhu keeping goreng sayur..i was like..menu apa ni? pastu ada sup ginseng...colleague aku semua dah give up nak makan haha..aku je melantak ngan lahap suka hati la labu sebab dah lapar hujan-hujan ni..rezeki jangan di tolak bala jangan di cari ;p
 
da setel makan semua perut kenyang, baru host arranged transport untuk ke main entrance gate and I was like speechless bila berlari-lari anak ke kereta and bila kau sampai depan kereta..kereta dalam kolam urghhh!! (ingat macam taman tergantung Babylon ke hapa nii) yang awal tadi dah terpalit lumpur manja-manja so sekarang imagine lah 2x ganda berlumpur..memang rasa sungguh uneasy dengan kaki basah..seluar basah..baju basah..sabar farhana..sabarrr
 
gerak balik KL around 1pm and along the way ada eksiden pulak yang menyebabkan kena divert keluar ikut jalan dalam Pedas-Linggi and keluar balik ikut Seremban..memang lembab macam siputlah dah kena ikut belakang lori semua. Sampai KL around 7pm and yesss...sengsara ku berakhir akhirnyaaaa
 
Incik hubby ngan Aqeil were waiting for me and pick me up from the office and then we had our fine dining together at Tony Romas...my all time fevret roma racks!!! Terubat sengsara di hati muehehe
 
So, as I told y'all earlier..not a good weekend to be remembered aitee??
 

Tuesday, 1 August 2017

#Duckscarves - Terjebak!!

Assalamualaikum...
 
Sejak dua menjak ni asyik dok dengar sana sini orang dok citer pasal tudung dUCk..kira glamer habeslah kalau ada koleksi dUCK nih dalam almari kat rumah but unfortunately, almari rumah aku penuh ngan baju yang selalu dok beli online tapi bila da dapat tak pakai-pakai and tudung macam-macam brand yang beli berkoyan-koyan pun tetap tak berpakai..sungguh fashion blind sangat muahaha

Kalau sapa yang kenal I dari zaman sekolah sehingga lah ke zaman kerja ni..memang tudung I fesyen dia sepesen ja iaitu color hitam! Tak shawl hitam, tudung serkup hitam..but most of the time aku suka yang sarung terus color hitam..siap beli 3-4 helai color sama pattern sama so that senang nak ulang pakai muahaha..giler backdated nyer orang!!huhu
 
Bukan takmau tukar fesyen, aku pernah lah beli instant Neelofar..tudung shawl borong kat Jalan TAR lah.tapi semua kain dia macam tebal bila pakai..bukan la tebal macam pakai comforter lilit kepala..tapii tebal la..ala rasa macam pening kepala kena serkup kain..macam kurang pengudaraan gitu..sebenarnya sebab lain tu adalah : aku pun tak pandai nak lilit shawl and tak koser sangat nak melilit sampai terlilit tangan semata-mata nak ada effect fluffy look gitcheww!! haha

(sendiri tak pandai salahkan tudung..hoih!)
 
Brand dUCk ni aku dah lama dengar tapi tak ambik port sangat sebab aku pun tak pakai shawl..tapi lately nih ke"glamoran" dia macam tak terbendung lagi sampai aku yang dok scroll kat instagram pun asyik tengok post orang beli tudung dUCk..amboii sedap sangat ka pakai dUCk nih? dah la harga mahal mereputtt ala-ala orang cakap macam boleh buat kalis api neraka gituu..amboiii hampaaa!! akak tak cakap tauu...tak baik tauuu hihi.
 
Lagi aku heran tudung ni sanggup orang beratur panjang-panjang depan kedai each time release new pattern..and yang worth RM800 pun pernah sold out beberapa minit ja..wow..wow..sangattt wowww...tudung apa nii? so untuk tidak membuang masa and my bff pulak memang pakai tudung dUCK ni..apa lagi moh ler kita pay a visit at dUCk store Pavillion. Thanks yunk sebab sudi teman I gi dUCK store walaupun terpaksa penat lelah sikit sebab ada 2 askar ikut sekali..yang penting dapat jugak kita dating tanpa para suami..survivor sangaattt!!
 
Pagi lagi dah pickup my bff then terus gerak gi Pavillion..bawak askar-askar ni kena banyak bersabar dan bertoleransi..macam si Aqeil ni sibuk nak mencari toys, so aku bawak gi toys dulu..padahal bukan nak amik toys sangat pun, nak beli seketul minecraft yang cepoet je sizenyaer huh! dah abeh bahagian mainan baru naik level 6 cari dUCK store..located dekat area Tokyo street kut..al maklumlah Pavi ni bukan tempat mainan aku sebab semua barang branded je kat dalam ni.
 
Here we are in the dUCK store :



 
Memilih tudung mahal & exclusive sambil dikelilingi askar-askar ni sungguh mencabar sebab baru kau belek sehelai sambil tu jugak suara ko bergegar satu kedai dok suruh askar-askar ni behave

korang tau tak mommy ngan nak pilih scarf dUCK niii..tau taakkk haha

orang lain masuk kedai siap boleh tenung belek satu per satu ala-ala datin..kitorang macam nak berperang pun ada..aku siap sempat try pakai lagi walaupun jeling kat cermin nampak si Aqeil dalam dok pesan duduk senyap-senyap dia boleh sengaja kuis and jatuhkan spek mata atas table huh!

akhirnya setelah abeh sesi belek membelek, aku berkenan ke dUCK scarf satin silk ash lee and mushroom..sayangnya untuk ash lee nyer type instant dah sold out..mushroom ni memang shawl aje..so amik mushroom dulu. Then amik inner neck jugak sebab kalau dah tudung nyer selembut baldu, inner kat dalam pun nak la selembut baldu jugekkk! biar bila pakai rasa sejuuukk ja macam dalam aircond muehehe

pastu turun bawah usha dalam Fashionvalet..wah kembang hati sebab instant ash lee ada kat situ..so rembat seketoi and pulang ke rumah dengan hati gembira sebab ada 2 x boxes of dUCk shawl


oh lupa nak share pic our lunch together-gether...




 
#teamduckies #nakblooming #nakworldmap

pssst..cer kira berapa huruf dUCK yang tertulis dalam post di atas..muehehe..komen quantity @farahfarhana86 dekat image iols melaram ngan instant ash lee macam kat bawah ni


and kalau aku baik hati nanti aku bagi la hadiah shawl  dUCk ke..diary dUCK ke...tuala dUCK ke sebab dok rasa macam nak repeat pi dUCk store lagi nanti...;p
 

Friday, 28 July 2017

Supriseee..Iphone 6!!!

Meriahnya bulan ni..rasa nak declare bulan ni bulan paling bahagia gituu..boleh tak?
 
Awal bulan aritu dapat beli perfume Dior, pastu pura-pura terlalu depan butik Pandora dah dengan sengaja terbeli Pandora bracelet..ishh ishhh..pantang sales advisor dia cucuk sikit terus I ni melompat terlebih. Cuma kang orang tengok lagak hado-hado sangat..hihi..bukan apa, semua ni self reward kat diri sendiri setelah rajin saving duit. Mana nak dapat semua ni kalau tiap-tiap bulan boros berbelanja..boros tu boleh tapi simpanan tetap kena ada tauuu
 
Alkisahnya Iphone ni bukan aku yang beli ya..aku bukan minat nak tukar-tukar henpon apatah lagi nak bayar RM 2k - 3k untuk handphone, ada baiknya buat beli tiket flight yang menjadi kegemaran aku all the time haha...ni mau lepas tiket flight sehala seorang pi Rome yaa kalau bayar handphone RM 2,000 lebih ni!
 
Iphone ni encik hubby yang hadiahkan sebab dia kata menyampah dengar aku dok merungut phone sekarang asyik hang lah..lembab lah..pastu bila masuk kedai telepon usha Iphone..usha-usha je pastu buat muncung cakap "ishh membazirlah nak beli phone sampai RM 2,000 camtuh..sayang ke duitttt"..terus menonong keluar kedaiii..haha. stress dia!
 
Terima kasih intan payung sayang sebab hadiahkan Iphone 6 (Gold) ni untuk I..usha dalam Machines website for Iphone 6 (Gold) 32GB worth RM 1,499.00.


Selalu handphone aku kalau bertukar pun sebab incik hubby yang belanjakan..muahaha
 
Cara dia suprisekan bini dia ni :
 
Letak handphone baru charging betul-betul bawah tempat aku nyer iron board. Pastu bagi instruction kat I after dinner nak pakai baju sekian..seluar sekian and semua tu dah letak atas iron board (so terlindungla phone tu). Bila aku alihkan baju ngan seluar untuk start ironing, haaa..menjeritla la hakakk terus nampak Iphone charging ngan kotak Iphone kat sebelah muehehe...I is sukaaa sangatt!!!

 
TQ TQ so muchhhh...

Saturday, 22 July 2017

Wishlist #2 : Pandora Baby!!


Make your eyes rolling baby???
 
Ayuhh peminat-peminat Pandora sekalian..moh ler serbuu butik Pandora sekarang sebelum terlambat uolsss!!!
 
Ecece padahal baru harini I jadi member Pandora..seriuss akak ni kampong sangat sampai Pandora ni function lagu mana pun tak berapa retii and yang I tau orang dok sibuk collect charms dia..adik I pun terjebak dah lagi awal..kakak dia jugak kampong.dot.com
 
konon jalan-jalan Mid nak bawak Aqeil main dekat Mollyland dalam Jusco. Dah abeh main semua sempat la shopping baju ngan suar Aqeil and turun ground floor shopping blouse untuk I..asyik gi ofis blouse sepesen jer..nanti bleh la berpesen-pesen pulak ye
 
Time on the way nak balik terlalu la depan kedai Pandora..amboii kau "terlalu sangatt" kan..haha
 
Punya la ramai manusia kat dalam..aku ada la teringat nampak post Pandora buat sales macam banner kat atas tuh via facebook..so saja la usha-usha masuk ke dalam gigih ni nak bersesaksesak..nasib ada satu bahagian charms display tu ada kosong untuk I mencelah and cun pulak la sales advisor dia terus approach I dok tunjuk charms yang sales..akak Nora nama dia and sangat baik sebab terang dekat akak yang kampong dot com macam mana nak start with Pandora
 
Dah abeh terang segala..sesi try pakai kat tangan..godek kiri godek kanan plus bantuan si Nora ni tolong match kan charms ikut bajet I sebab ni kira ad-hoc purchase konon jatuh cinta pandang pertama gituuu
 
korang jangan nak muntah baca post ni ya sebab bila akak dah tengok dalam kedai Pandora memang boleh jatuh hati ngan charms dia yang cute-cute blink-blink bedazzle semua..bak kata pepatah bila dah merasa pakai Pandora barulah dapat feel apa yang peminat Pandora lain dok rasaaa...haaa gitu
 
maka hasilnya yang terjatuh cinta dan terbeli tadaaa
 
 
Santekk kan? Pilih kaler ruby red dulu sebab I memang peminat No.1 merah..nanti bulan-bulan mendatang kumpul color lain pulak kan
 
#jelingincikhubby
 
 
 Abeh shopping Pandora, lunch try makan kat Red Lobster..festaim try makan sini
 

 
Tak ingat lak apa menu weols pilih tapi boleh la rasa dia...nama ja macam glamour tapi rasa dia ala-ala makan Manhattan pun ada..ke tekak aku memang tak international?hehe..aku lagi sanggup spend duit fine dining di Tony Roma
 
And di mana mana saja kalau berhenti makan sure Aqeil ni mesti nak kobekk dia nya Lego and kena la kami laki bini melangut tunggu sampai siap pasang..kadang-kadang akak is so stress sebab lego kan kecik kecik nau..mau berjanggut tau kena tunggu..
 
papepun..another fruitful day untuk mommy sebab dapat Pandora blink blink and semoga mommy rajin lagi saving untuk tambah koleksi charms..katalog charms dia bagi sekali bole la hari-hari belek buat inspirasi...
 
#hargabolehpengsan.#benganglakiceksebabsilverjer
 
daaaa